Aardappeltjes gevuld met gemarineerde kip, aubergine met honing, gehaktballetjes in pittige saus. De Spaanse tapas raken ieder jaar weer meer ingeburgerd in Nederland. De tapasrestaurants schieten uit de grond. En ook in de supermarkten zijn deze Spaanse hapjes inmiddels volop verkrijgbaar. Lees ook de recepten op deze pagina!
RECEPTEN
Toast met tomaat en pesto
Ingrediënten voor 30 toastjes:
50gr verse basilicum
50gr pijnboompitten
kwart kopje olijfolie
3 teentjes knoflook
Stokbrood, in stukjes
10 gedroogde tomaten
150 gr gesnipperde parmezaanse kaas
Bereid de pesto door de basilicum, pijnboompitten, olie en knoflook fijn te stampen.
Bak het stokbrood in een koekenpan goudbruin.
Smeer de pesto op de toast. Leg de gedroogde tomaat er in reepjes op. Bestrooi met de gesnipperde Parmezaanse kaas.
TIP: De pesto kan een paar dagen bewaard worden in de koelkast. Of druppel er een extra laagje olijfolie over en vries het in.