Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De Jonge: tempo vaccineren omlaag omdat AstraZeneca minder levert

25-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
hugo de jonge 1127
Omdat fabrikant AstraZeneca minder vaccins kan leveren, neemt het tempo van vaccineren in Nederland af. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, die over de aanpak van het coronavirus gaat, noemt dit 'een domper'. Er zullen nu "scherpe keuzes" gemaakt moeten worden, aldus de bewindsman.
Nederland had voor het eerste kwartaal gerekend op "forse leveranties" van de farmaceut. AstraZeneca schroeft de leveringen aan de EU met 60 procent terug. Van de geplande 80 miljoen vaccins die de lidstaten zouden krijgen in het eerste kwartaal van dit jaar, blijven er 31 miljoen over. Nederland zou in het eerste kwartaal genoeg doses voor 2,3 miljoen personen krijgen. Dat worden er nu ongeveer 920.000.

'Aantal maanden minder'

Een woordvoerder van de farmaceut zegt tegen persbureau Reuters dat een en ander komt door productieproblemen in de fabriek in België.

Er zal een "aantal maanden" minder worden geleverd van het vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford. De Jonge gaat er nog steeds van uit dat het gaat lukken om iedereen in Nederland voor de herfst te hebben gevaccineerd. ANP / Reuters
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!