Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De Efteling voortaan hele jaar open

01-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Efteling_logo_01.jpeg
Pretpark De Efteling, dat donderdag zijn poorten weer opent voor het publiek, is voortaan het hele jaar open. Om dat te vieren zetten tientallen Sprookjesbosbewoners donderdag een 'eeuwig schrijvende pennenveer' in werking. Eeuwig is ook de periode dat De Efteling voortaan openblijft, liet de directie van het attractiepark donderdag weten.
Vanaf dit jaar sluit de reguliere openstelling naadloos aan bij de Winter Efteling, die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Verder kunnen bezoekers voortaan overnachten in het nieuwe vakantiepark Efteling Bosrijk. De Efteling trakteert de kleine en grotere bezoekers dit jaar bovendien op twee nieuwe attracties. De Sprookjesboom, die op verzoek sprookjes vertelt, is vanaf donderdag te zien en te horen. De nieuwe houten achtbaan Joris en de Draak gaat komende zomer open. Efteling-directeur Bart de Boer noemt het verruimen van de openstelling een bijzonder moment. ,,Daar hebben we lang naar uitgekeken. De Winter Efteling is al jaren een succes. De wens om ook de tussenliggende perioden open te gaan leefde al langer. Nu is het zover. Daarnaast hebben we twee prachtige nieuwe attracties.'' In 2011 opent De Efteling het openluchttheater Raveleijn. Een jaar later viert De Efteling het 60-jarig bestaan. Volgens De Boer mikt De Efteling door 365 dagen per jaar open te zijn niet uitsluitend op hogere bezoekersaantallen. ,,We hopen wel op meer spreiding, waardoor de extreem drukke dagen zullen verdwijnen.'' Vorig seizoen trok het pretpark in Kaatsheuvel vier miljoen bezoekers.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!