Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

De Consumentenbond: 'Doe aangifte tegen malafide incassobureaus'

4 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuut
consumentenbond logo930x520
De Consumentenbond roept consumenten op aangifte te doen tegen malafide incassobureaus. Deze schimmige bedrijven eisen op agressieve wijze betaling voor vage diensten.

Vage diensten

De bedrijven bellen consumenten met een verhaal over een enquête of een gewonnen prijs. Dit dient als verkapte manier om vage diensten aan te smeren zoals een kortingsabonnement of (korting op) reisjes.

Intimiderende telefoontjes

Gaat consumenten vervolgens niet in op het aanbod dan worden zij bestookt met incassobrieven en telefoontjes. Niet zelden zijn deze zeer intimiderend van aard. De gedupeerden zijn nergens mee akkoord gegaan, hebben cruciale informatie niet ontvangen of schriftelijke instemming ontbreekt terwijl dat wettelijk vereist is.

Bekende namen

De incassobureaus waar op dit moment veel klachten over binnenkomen bij de Consumentenbond zijn Business Collect en Direct Solutions. Beide incasseren voor diensten van bedrijven waar in het verleden al veel over is geklaagd is bij de Consumentenbond, zoals: Shoppendoejezo, Happy Numbers, Fly Away en Hotel and Travel. Deze bedrijven houden zich niet aan wettelijke regels omtrent schriftelijke instemming van de klant, of verstrekken onvoldoende informatie over de inhoud van het aanbod, waardoor er geen betalingsverplichting is. Andere beruchte incassobureaus zijn Prevent Interland (voor Bonusfly en Tripenjoy), Versure Credit Management (Winteam, Happy Numbers en Always Happy) Pay Care (Flyaway) en Mediation Agency (veel van de eerder genoemde diensten).
Stappenplan
Met behulp van een stappenplan kunnen consumenten zelf inschatten of ze met een malafide partij te maken hebben en of ze wel of niet hoeven te betalen. Bron: de Consumentenbond

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!