Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Datingapp Happn: Wie is er bij jou in de buurt?

25-11-2015
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
23543 keer bekeken
  •  
happn review 930 x 520
Sinds een aantal maanden is de nieuwe datingapp Happn populair in Nederland. De slogan 'Find the people you've crossed paths with', zegt het eigenlijk al: je komt op deze app de mensen tegen bij wie je in de buurt was, of nog spannender, bent! Vind je je ware liefde met deze app of is hij een enorme flop? Wij zochten het uit.
Begin met je profiel
Bij Happn maak je een profiel aan via je Facebook-account. Je moet dus wel geregistreerd staan op Facebook. Je naam en leeftijd worden al ingevuld door Facebook. Zorg eerst dat je profiel op Happn up-to-date is voordat je begint met zoeken naar de ideale man of vrouw. Dat betekent het toevoegen van goede foto's die iets over jou zeggen. Je kunt als je dat wilt je gegevens van bijvoorbeeld je baan, opleiding of bedrijf toevoegen. Mocht je inspiratie over hebben, dan kun je in een korte zin iets over jezelf vertellen. Als je nog meer over jezelf wilt laten weten dan kun je onderaan via Spotify nummers toevoegen die je leuk vindt! Een goedgevuld profiel is aantrekkelijker om te bekijken. Let op: je profielfoto is het belangrijkst, want dat is wat men als eerst ziet.
Geef je voorkeuren op
Natuurlijk heb je voorkeuren als je op zoek gaat naar een leuke date. Je kunt je voorkeuren opgeven. De leeftijd kan ingesteld worden van 18 jaar tot 70+, dus ook op latere leeftijd kun je mensen spotten. Verder kun je aangeven of je een man of vrouw zoekt, of beiden natuurlijk.
Tijd om te beginnen!
Zet je locatievoorziening aan voor Happn. Dat doe je in de instellingen van je telefoon. Hiermee kan de app zien waar jij je op dat moment bevindt. In de app zie je in het Home-venster welke leuke mannen of vrouwen in jouw buurt zijn of waren (want het kan ook zijn dat ze niet meer in de buurt zijn). Klik op de foto om meer informatie en foto's van die persoon te zien. Ook kun je zien waar en wanneer (op de minuut af) je iemand bent tegengekomen. Er wordt namelijk genoteerd wie wanneer waar was. Of dat ten goede komt aan de privacy is een goede vraag. Is de persoon leuk? Klik op het hartje, want dan 'like' je de persoon! Is de persoon niet echt iets voor jou? Klik op het kruisje, want deze kom je niet meer tegen op de app. Wanneer je iemand liked, maar diegene jou niet, dan komt diegene er niet achter en hoef je dus geen blauwtje te lopen. Als je wél wil laten weten dat je iemand leuk vindt (voor de waaghalzen onder ons) kun je nadat je iemand geliked hebt, op 'Charm' klikken. Zo weet de ander dat je hem of haar leuk vindt, zonder dat degene jou hoeft te liken.
Let op!
Kleine kanttekening bij de optie 'Charm'. Vrouwen kunnen dit gratis en onbeperkt doen, maar mannen niet! De heren onder ons worden gediscrimineerd met hun geslacht en hebben slechts tien gratis 'Charms', daarna kunnen ze 'Charms' bijkopen.
It's a crush!
Wanneer de ander jou ook heeft geliked, is er een crush. Hoera! Het chatten kan beginnen. Naast dat je iemand een normaal berichtje kan sturen, is het ook mogelijk om een leuke emoticon mee te sturen. Ook kun je je crush een liefdesverklaring sturen door via het muziekicoontje een soundtrack van Spotify te sturen. Dit is gratis.
Spijt?
Blijkt bij nader inzien de man of vrouw toch niet zo leuk te zijn? Geen paniek. Als je in het overzicht naar de foto van die persoon gaat kun je bij opties (drie puntjes) 'Not interested anymore' kiezen. Ook kun je iemand blokkeren in de chatfunctie en hoef je dus niet meer te praten met hem of haar als je dit niet wil.
Nadelen van de app
Onder de collega's hebben we deze app ook getest. Het vreemde is dat twee collega's elkaar niet op Happn tegenkwamen. Stel nou dat je elkaar wél bent tegengekomen in het echt, maar het blijkbaar niet op de app geregistreerd wordt? Het had de liefde van je leven wel kunnen zijn.
Ook verslindt de app behoorlijk je batterij, omdat je constant je locatievoorziening aan moet hebben. Happn is eenmalig 124 MB dus is het slim om het op je WiFi-netwerk te downloaden. Scheelt je weer een berg data!
Oordeel
Alles bij elkaar opgeteld maakt Happn een leuke en laagdrempelige app. Het werkt eenvoudig en is erg duidelijk. Je maakt een account aan met je Facebook-account dus je kan altijd op Facebook meer informatie op het profiel van je potentiële date zoeken. Dat maakt de app betrouwbaarder dan wanneer je alleen in de app zelf een account aan kan maken. Door die koppeling met Facebook kun je zien of jullie gemeenschappelijke interesses (pagina's die je allebei geliked hebt) zien. Als jij De Bijenkorf, GTST of Bob Marley op Facebook hebt geliked en de ander ook, zie je dit bij 'Mutual Interests'. Misschien leuk om mee te beginnen in je gesprek als je in een gezellig café zit. Een ander voordeel (of nadeel) van de app is dat je kunt zien wanneer iemand voor het laatst actief is geweest. Ook staat op diezelfde pagina op welke afstand hij of zij nu van je is. Er kan bijvoorbeeld staan: 'Now less than 250 m away'. Dan weet je dat degene nog bij je in de buurt is! De afstand gaat tot 20 kilometer. Het feit dat deze app met afstand en tijd te maken heeft maakt het gemakkelijk om een gesprek te beginnen. Stel hij of zij was in dezelfde winkelstraat als jij, vraag dan of diegene nog iets leuks gekocht heeft. Mocht je elkaar nou echt heel leuk vinden en snel een match hebben, dan zou je desnoods meteen opnieuw kunnen meeten in die volle winkelstraat en elkaars aankopen kunnen bewonderen.
Probeer het zelf!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!