Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Datavrije muziek T-Mobile is in orde'

08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smartphone telefoon appen bellen 930
T-Mobile mag doorgaan met het aanbieden van bundels waarbij het streamen van muziek niet ten koste gaat van het datategoed. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is dat niet in strijd met Europese regels. Daarin staat dat internetaanbieders alle dataverkeer gelijk moeten behandelen. De ene dienst mag geen voorrang krijgen op een andere dienst. Dat wordt netneutraliteit genoemd.
Volgens de toezichthouder kunnen alle streamingdiensten meedoen met Datavrije Muziek. Het aanbod geldt bovendien voor alle gebruikers van de bundels.

Al jaren ruzie

Over Datavrije Muziek van T-Mobile wordt al jaren geruzied. De ACM had T-Mobile eerder gedwongen om te stoppen met de service. Een rechter draaide dat echter terug en besloot dat datavrij streamen wel mag. De ACM legde zich daarbij neer. Vervolgens stapte de organisatie Bits of Freedom naar de toezichthouder. Die stelde T-Mobile afgelopen september in het gelijk. Bits of Freedom tekende bezwaar aan, maar ook dat is nu afgewezen.
Bits of Freedom overweegt nu naar de rechter te stappen. Het oordeel van de ACM is kortzichtig, zegt de organisatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!