Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Darmbacterie gevonden op zalmproducten Jumbo

11 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Jumbo 930x520
Consumenten die bepaalde zalmproducten bij Jumbo hebben gekocht kunnen die beter niet opeten. Bij een uitgebreide steekproef van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is namelijk de darmbacterie listeria op de vis gevonden.
"Het gaat om verpakte zalmsnippers van 150 gram, met een houdbaarheidsdatum tot 29 februari 2016 en plakjes zalm in pakken van 100 gram, die ten minste houdbaar zijn tot 23, 25 en 26 februari en 1 maart", aldus een woordvoerder van de supermarktketen. "Alle andere zalmproducten zijn wel veilig."  Op hoeveel zalmproducten de bacterie is gevonden kan de woordvoerder niet zeggen, maar het zou gaan om een 'relatief kleine' hoeveelheid.
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks vijfenveertig tot zestig personen ziek van deze bacterie, van wie zo'n twintig mensen overlijden. Consumenten kunnen de producten terugbrengen bij een Jumbowinkel. Zij ontvangen dan direct hun geld terug. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!