Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Daling werkloosheid tot staan gebracht

18-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos1_21.jpg
De daling van de werkloosheid in Nederland is in november tot staan gebracht. Na een geringe daling in september en oktober was er in november een lichte stijging met 3000 mensen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag heeft gepubliceerd.
630.000 Nederlanders werkloos
In totaal zaten afgelopen maand 630.000 Nederlanders werkloos thuis, ofwel 8 procent van de beroepsbevolking. Van mei tot en met augustus daalde de werkloosheid nog sterk. Maar de afgelopen maanden is het werkloosheidcijfer nauwelijks meer veranderd. Er gingen wel meer mensen weer aan het werk, maar er meldden zich ook meer mensen op de arbeidsmarkt die niet allemaal direct een baan vinden.
Meer WW'ers
Afgelopen maand kwamen er ook meer WW'ers bij. Uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat het aantal WW-uitkeringen in november met 6000 is toegenomen tot 425.000. Vooral aan jongeren werden meer uitkeringen verstrekt (bijna 7 procent meer). Ook per sector zijn er verschillen. Vanuit de landbouw groeide het aantal WW'ers met 14,5 procent, terwijl voor het onderwijs juist sprake was van een daling van 6,1 procent.
Internationaal 
Internationaal gezien blijft de werkloosheid volgens het CBS relatief laag. Volgens de definitie van de International Labour Organisation (ILO) kwam deze in november uit op 6,5 procent van de beroepsbevolking. Dit is even hoog als in oktober. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!