Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Daling verkoop tweedehands auto's beperkt

28-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_s_02.jpg
Het afgelopen jaar zijn in Nederland 1.847.241 gebruikte auto's verkocht. Ondanks de invoering van de slooppremie in mei van het afgelopen jaar is de verkoop daarmee met 1,5 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat bleek donderdag uit nieuwe cijfers van de Bovag.
De Bovag is toch tevreden over het verkoopresultaat, vooral omdat het er aan het begin van 2009 nog een stuk slechter uitzag. ,,In het begin van het jaar liepen de tweedehandsverkopen veel sterker achter, evenals de prijzen. Later zijn die weer een beetje op niveau gekomen'', aldus een woordvoerder van de Bovag. Zo liepen de verkoopaantallen in de eerste helft van het jaar nog circa 8 procent achter op 2008 en lagen de prijzen ongeveer 10 procent lager.
Uit cijfers van ARN, die de sloopregeling uitvoert, blijkt dat onder de sloopregeling 40.758 occasions zijn verkocht. De sloopregeling werd eind mei van kracht. Juni was de beste maand voor de verkopers van gebruikte auto's. In die maand wisselden meer dan 100.000 tweedehandsjes van eigenaar, tegen 87.000 in een 'normale' maand. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!