Kassa

Dakrenovatie niet volgens besluit

  •  
21-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
De Belbus is deze week in de Verzetsheldenbuurt in Leiden. Daar treffen we een boze bewonerscommissie. En die boosheid heeft alles te maken met een dakrenovatie.
De huurwoningen waar het om gaat zijn 55 jaar geleden gebouwd en worden nu verhuurd door wooncorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet. De wooncorporatie begint in september 2007 met de renovatie van de daken van 135 woningen.
Volgens de bewoners is die renovatie slecht uitgevoerd en is er op bezuinigd. Zo is er geen bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente. Volgens de bewoners bewust niet. Om voor zo’n vergunning in aanmerking te komen, moet worden voldaan aan de eisen van het Bouwbesluit uit 2003, op het terrein van isolatie en brandveiligheid.
De bewoners vinden dat de renovatie niet aan het bouwbesluit voldoet. Zo liggen er veel dakpannen los, zijn de nieuwe dakgoten veel te smal, ontbreekt het aan isolatie en zijn de daken niet brandveilig genoeg, aldus de bewoners.
In de Belbus zit deze week Hans Roseboom van De Nederlandse Woonbond. Samen met de bewonerscommissie gaat hij naar de wooncorporatie. Daar wordt de toezegging gedaan dat de bouwvergunning alsnog wordt aangevraagd. Zodra die vergunning binnen is, wordt de renovatie volgens het Bouwbesluit 2003 uitgevoerd.
Kassa's Belbus bereikt u via Postbus 3000, 1200 CZ Hilversum of via belbus@vara.nl .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!