Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Daklozen langer op straat door woning- en geldtekorten gemeenten

17 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
dakloze zwerver 1127
Door een toenemend gebrek aan woningen en geld voor begeleiding kunnen de grote gemeenten de dakloosheid niet meer effectief te bestrijden. In onder andere Amsterdam, Utrecht en Nijmegen loopt de nachtopvang over. "De hele keten is vastgelopen", waarschuwt een Utrechtse wethouder in de Volkskrant.
Door het woningtekort kan het groeiende aantal daklozen al nauwelijks doorstromen naar een eigen huis. Als er vervolgens al een plek wordt gevonden, is er geen geld meer voor hun begeleiding. Volgens Valente, de brancheorganisatie voor opvang, speelt in heel Nederland.

Verdubbeling van aantal daklozen in tien jaar tijd

In de afgelopen tien jaar is het aantal daklozen in Nederland verdubbeld tot bijna 40000. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dit onder meer te maken met de langdurige economische problemen waarmee steeds meer mensen te maken krijgen.
Bron: Volkskrant

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

aad piraat
aad piraat19 feb 2020 - 13:02

Als GL en D66 het gaan oplossen komen ze wel met het gesubsidieerd vervangen van gemeentelijk groen door met natuurlijk groen overkapte hooibalen om comfortabel en iets beschermt op te liggen.

manwijf
manwijf17 feb 2020 - 10:44

Het opnemen in de asielprocedure van kanslozen uit veilige landen als Marokko en Turkije bv verstopt de hele procedure voor echte vluchtelingen niet alleen, maar daardoor is er ook geen tijdelijke opvang meer voor stumperds als dezen. Afgezien nog van de overlast die zij geven. De paar zwervers die we vroeger hadden konden we alles aan zorg en opvang nog gratis bieden, maar dat is totaal uit de hand gelopen. Ook kabinetsbeleid! Gewoon wegkijken en het is er niet. Stop toch eens met iedereen zgn. op te vangen als je ze geen fatsoenlijk leven kunt bieden. Laat GL en D66 het anders oplossen.