Kassa

Dagelijks tientallen voordringers voor boosterprik bij GGD

06-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1251 keer bekeken
  •  
vaccin prik 1127

Volgens koepelorganisatie GGD GHOR moeten dagelijks zo’n 150 afspraken worden afgezegd, omdat iemand probeert voor te dringen bij het krijgen van de boosterprik. De voordringers komen aan het licht door de leeftijdscheck.

Volgens de GGD  krijgen de vaccinlocaties de opdracht om nog strenger te controleren op leeftijd. Aanleiding is een situatie waarbij iemand moeiteloos een boosterprik kon krijgen, terwijl diegene nog niet aan de beurt is, zo blijkt uit het ANP. Daarbij werd niet gecontroleerd op leeftijd en de afspraak werd niet gecanceld. 

“Uitermate onfatsoenlijk”

De GGD benadrukt dat je alleen een vaccin krijgt, wanneer je ook echt aan de beurt bent. "Wij hebben aan alle vaccinatielocaties de instructie meegegeven hierop strenger te controleren", benadrukt de woordvoerster. "Het is uitermate onfatsoenlijk om ten koste van anderen te denken dat je voorrang moet hebben. En fraudeert bij het invullen van de gegevens." ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

jcroosemannetje
jcroosemannetje6 dec. 2021 - 14:31

Afstand van auto tot prikplek steeds hinderlijk groot. Heb normaal geen invaliden wagen/rollator nodig. Bij mijn tweede prik (den Bosch) goed geregeld. Breda boost prik=jammer,jammer!

Theo B
Theo B6 dec. 2021 - 12:04

onze zgn. overheid zaait veeel onrust., door nauwelijks beslissingen te nemen. en zich achter andere te gaan staan ! dit schaadt bij velen het vertrouwen.

lenyenfred
lenyenfred6 dec. 2021 - 11:47

door Peter Donk SLIEDRECHT – Hoe gek wil je het hebben? Verschillende ouderen (80+) moeten momenteel ver reizen en soms uren wachten voor een vaccinatie. Neem nu mensen van appartementengebouw De Speler aan het Bonkelaarplein. De prikbus voor coronavaccinatie staat bij bewoners voor de deur, maar ze moeten voor de boosterprik naar onder meer Rotterdam. De prikbus van de GGD-GHOR zaterdagmiddag 4 december 2021 aan het Bonkelaarplein. Steeds duidelijker is dat het vaccineren niet helemaal loopt, zoals menigeen zou willen. Ouderen die lang in een rij staan te wachten voor een coronaprik of die soms tientallen kilometers moeten reizen voor een vaccinatie. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) Medewerkers van de GGD Zuid-Holland Zuid begeleiden de vaccinatie aan het Bonkelaarplein. Hier kunnen nog tot 18.00 uur mensen, die nog geen vaccinatie hebben gehad, terecht voor een prik. De prikbus is niet bedoeld voor mensen die een boosterprik nodig hebben (tweede of derde prik). Plaatje schieten Foto’s mogen van de GGD Zuid-Holland Zuid niet worden gemaakt. Er staat zelfs een bord bij de ingang. Echter, dit is openbaar terrein en dus is het wel toegestaan dat er buiten foto’s worden gemaakt. Er is ook nog zoiets als ‘democratie’ en ‘persvrijheid’. Ook niet goed over nagedacht door de GGD Zuid-Holland Zuid. Dan moet je de priklocatie in een gebouw houden en niet op een plein. Ook in de prikbus is een ander verhaal. Begrip Burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht reageert zaterdagmiddag 4 december 2021 op de situatie: “Ik heb meerdere ouderen gesproken die tevergeefs voor de boosterprik naar de prikbus kwamen. Ik ben blij dat ze kiezen voor de boosterprik en ik begrijp daarom hun teleurstelling. Ik vraag begrip voor onze GGD die in korte tijd haar capaciteit weer moet uitbreiden. Prikken op afspraak moet juist voorkomen dat er voor de boosterprik lange wachtrijen ontstaan. Dat zal hopelijk snel beter gaan. Gelukkig hebben ook veel ouderen voor hun eerste of tweede prik gebruik kunnen maken van de prikbus in Sliedrecht.” Zaterdag deed de burgemeester opnieuw via sociale media een oproep aan de inwoners van Sliedrecht om zich te laten vaccineren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!