Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dagelijks tientallen voordringers voor boosterprik bij GGD

06-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1335 keer bekeken
  •  
vaccin prik 1127

Volgens koepelorganisatie GGD GHOR moeten dagelijks zo’n 150 afspraken worden afgezegd, omdat iemand probeert voor te dringen bij het krijgen van de boosterprik. De voordringers komen aan het licht door de leeftijdscheck.

Volgens de GGD  krijgen de vaccinlocaties de opdracht om nog strenger te controleren op leeftijd. Aanleiding is een situatie waarbij iemand moeiteloos een boosterprik kon krijgen, terwijl diegene nog niet aan de beurt is, zo blijkt uit het ANP. Daarbij werd niet gecontroleerd op leeftijd en de afspraak werd niet gecanceld. 

“Uitermate onfatsoenlijk”

De GGD benadrukt dat je alleen een vaccin krijgt, wanneer je ook echt aan de beurt bent. "Wij hebben aan alle vaccinatielocaties de instructie meegegeven hierop strenger te controleren", benadrukt de woordvoerster. "Het is uitermate onfatsoenlijk om ten koste van anderen te denken dat je voorrang moet hebben. En fraudeert bij het invullen van de gegevens." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!