Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dagbladen maken vereenvoudigde bladzijde

06-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kranten_03.jpeg
Vijf landelijke dagbladen drukken de komende week één van hun nieuws-, sport- of entertainmentpagina's af in vereenvoudigd Nederlands. Zij doen dit in het kader van de Week van de Alfabetisering, zo maakte de Stichting Lezen & Schrijven zondag bekend.
Sp!ts, Metro, De Pers en de Volkskrant doen maandag mee aan het initiatief. Trouw brengt dinsdag een vereenvoudigde pagina. De redacties laten met dit initiatief zien welk taalniveau 1,5 miljoen laaggeletterde volwassenen in Nederland maximaal beheersen.
Laaggeletterden kunnen vanwege hun gebrekkige lees- en schrijfvaardigheden niet goed in de samenleving functioneren, zo stelt de stichting.
Alledaagse dingen zoals de krant lezen, maar ook een treinkaartje kopen, pinnen of boodschappen doen, zijn voor deze mensen een hindernis. Laaggeletterdheid treft alle lagen van de bevolking: jongeren, ouderen, mannen, vrouwen, allochtonen en autochtonen.
De Week van de Alfabetisering start maandag 6 september en duurt tot en met zondag 12 september. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!