Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dagaanbiedingen op websites niet altijd goedkoper

05-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webwinkel webshop
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dagaanbiedingsites niet altijd goedkoper zijn dan dat ze doen vermoeden. Twee van de acht onderzochte websites boden maar één of twee scherpere aanbiedingen dan andere winkels.

Aanbiedingen

De bond nam acht dagaanbiedingsites onder de loep, kozen tien producten uit en vergeleek de prijzen met die van andere winkels. Koopjedeal.nl en Checkdiedeal.nl bleken helemaal niet zo voordelig te zijn. Zo had koopjedeal.nl maar twee goede aanbiedingen en Checkdiedeal.nl had er zelfs maar één. De websites iBood.com en 1DayFly.nl deden het beter. Zij waren acht en negen keer het goedkoopst. De andere dagaanbiedingsites die in het onderzoek zijn meegenomen zijn Groudeal, Dealdonkey, Elkedagietsleuks en Voordeelvanger.

Onder druk

De dagaanbiedingsites proberen consumenten over te halen om snel een keuze te maken. Dat doen ze door verschillende trucs, bijvoorbeeld door een aftelklok of het aantal resterende exemplaren te vermelden. Ook wordt er soms een doorgestreepte prijs getoond of zie je een kortingspercentage.

Prijsvermelding

Winkels zijn verplicht te vermelden waar de ‘van’-prijs vandaan komt, maar uit het onderzoek van De Consumentenbond blijkt dat niet alle webwinkels dat doen. Zij zijn hierop aangesproken, maar alleen 1DayFly heeft als enige toegezegd dat voortaan op de site te vermelden dat het om een adviesprijs van de fabrikant gaat.
Bron: Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!