Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dader en slachtoffer spreken elkaar vaker

07-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
conflict_05.jpg
Steeds vaker zoeken daders en slachtoffers elkaar op om te praten over wat er tussen hen is voorgevallen. In 2013 kwamen bij de Stichting Slachtoffer in Beeld 1750 aanvragen binnen voor het opzetten van een ontmoeting. Dat is 17 procent meer dan het jaar ervoor, zo bevestigt de stichting vrijdag een bericht daarover van Hart van Nederland.
Initiatief
In twee derde van de gevallen zijn het de daders die het initiatief voor een gesprek nemen. Het gaat niet alleen om daders van zedenmisdrijven en moorden, maar ook om veroorzakers van verkeersongelukken. Ze zijn te vinden in alle fasen van het strafproces: van vastzittend in de gevangenis tot al jarenlang op vrije voeten maar met wroeging.
Bemiddelen
De Stichting Slachtoffer in Beeld is het grootste bureau dat bemiddelt tussen daders en slachtoffers en het enige dat wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!