Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

D66 vreest uitstel verhoging AOW-leeftijd

26 mei 2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Pensioen_12.jpg
D66 vreest dat door een pensioenakkoord van werkgevers en vakbonden een hogere AOW-leeftijd te laat wordt doorgevoerd. D66-leider Alexander Pechtold zei dat donderdag in reactie op berichten dat sociale partners bijna een akkoord hebben over verhoging van de pensioenleeftijd vanaf 2020.
Pechtold stelde dat veel partijen al eerder de AOW-leeftijd willen verhogen. Alleen de PvdA wil ook in 2020 beginnen. De SP en PVV willen niet aan de AOW komen.
In de ogen van de D66-leider heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius bij het vorige kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie noodzakelijke sociaal-economische hervormingen al op de lange baan weten te schuiven. ,,We moeten vandaag beginnen met het op orde brengen van de overheidsfinanciën, niet pas over tien jaar. Anders betalen jongeren eenzijdig de rekening.''
Wel noemt Pechtold het positief dat de FNV een hogere AOW-leeftijd nu lijkt te accepteren. Ook is hij blij dat de sociale partners zijn afgestapt van een ingewikkelde regeling om werknemers met zware beroepen te ontzien.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar