Kassa

D66 vraagt om vastgelegde minimumprijs vliegtickets

17-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
reizen vakantie vliegen reis telefoon 930
D66 vindt dat de door de coronacrisis dalende vraag naar vliegtickets er niet toe moet leiden dat deze tegen 'dumpprijzen' worden verkocht. Er moet daarom een minimumprijs komen. Hiermee mogen vliegtickets niet goedkoper zijn dan de luchthavengelden, belastingen en andere heffingen die bedrijven over tickets betalen.

D66-Kamerlid Jan Paternotte stelt dat de trein met een eerlijke minimumprijs voor vliegen ook een eerlijke kans krijgt. Hij wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de opties op een rij zet om dit te regelen, omdat hij verwacht dat luchtmaatschappijen tickets goedkoop aanbieden om stoelen te vullen nu mensen minder reizen. 

Stuntprijzen voor behoud start- en landingsrechten

D66 vreest verder dat luchtvaartmaatschappijen gaan stunten met ticketprijzen om start- en landingsrechten te behouden. Europese regels, die overigens tijdelijk zijn losgelaten, schrijven voor dat bedrijven 80 procent van een bepaald tijdslot op een luchthaven moeten 'volvliegen' om het recht hierop te behouden. Dat werkt mogelijk stuntprijzen in de hand.

Al eerder besloot de Oostenrijkse regering dat een vliegticket niet minder mag kosten dan de belastingen en heffingen die erover worden betaald. De Oostenrijkse minimumprijs wordt geschat op zo'n 40 euro. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

marleenvanh
marleenvanh23 sep. 2020 - 11:55

Wanneer je in iets minder dan een uur op het vliegveld bent en van daar zonder gesleep met koffer (want die geef je af en daar heb je verder geen omkijken naar tot je op je bestemming) zonder overstappen, binnen de helft tot één derde van de treinreistijd bent waar je wezen moet, dan mag dat iets(!) meer kosten, want die mensen krijg je natuurlijk nooit in die, lastige, langzame, dure KUTTREIN! Hoewel wanneer er helemaal GEEN trein is op minder dan een uur (!) rijden..... DAN HEB JE GEEN KEUS D66! Zie/hoor het Pechtold nog zeggen: Zeeuws-Vlaanderen hoeft geen trein want daar woont niemand. DE GORE ARROGANTIE! Dan gaan wij dus lekker naar Zaventem en HUP de lucht in. Door to door Birmingham? 5 uur (all in) met het vliegtuig. Retourtje € 120,-. De trein? € 380,- 9 uur en 6x overstappen. SNAPT U?!

miennaamishaaz
miennaamishaaz19 jun. 2020 - 23:19

Dus D66 vind minimumprijzen goed maar zegt niets over  Maximum prijzen. Want iedereen weet dat Vliegtickets Duurder worden tot astronomische prijzen op bepaalde momenten, zelfs voor Budget vluchten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!