Kassa

D66 verdedigt afbouwen hypotheekaftrek

16-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hypotheek 930 520
D66-leider Alexander Pechtold heeft donderdag verdedigd dat zijn partij de hypotheekrenteaftrek in rap tempo wil afbouwen. In de doorrekeningen van het CPB wordt de maatregel genoemd als nadelig voor de koopkracht.
Hypotheekaftrek
Pechtold kreeg de vraag of de overheid wel betrouwbaar is als die de hypotheekrente sneller afbouwt, omdat veel mensen daar in hun toekomstplannen geen rekening mee hebben gehouden. Maar volgens Pechtold is de aftrek de grootste subsidie die er is en moet de hypotheekschuld zo snel mogelijk worden afgebouwd.
Lastenverlichting
Volgens Pechtold kwamen landen met zo'n hoge schuld tijdens de crisis in de problemen. Andere partijen hebben de maatregelen volgens hem uit angst voor de kiezer voor zich uit geschoven. Hij vindt het verantwoord om de aftrek af te bouwen, met lastenverlichtingen op ander gebied als compensatie. D66 is verder tevreden met de doorrekening en roemt het eigen programma omdat het de inkomensongelijkheid verkleint en goed is voor onderwijs, het klimaat en de natuur. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf17 feb. 2017 - 9:31

Mannetje Pechtold trekt wel een grote broek aan voor zo'n splinterpartij zonder daadwerkelijk programma. Nooit iets vinden en alleen maar zeiken en zeuren over het beleid van een ander, lekker geloofwaardig!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!