Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66: rijkere huurders uit goedkoop huis

15-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis-euro-groot_17.jpg
Mensen die een goedkope huurwoning betrekken, moeten beloven dat ze gaan verhuizen als ze zoveel gaan verdienen dat ze zich een duurdere woning kunnen veroorloven. Dit moet worden vastgelegd in een zogeheten doorstroomcontract met de nieuwe huurder.
D66 zal dit donderdag voor gaan stellen tijdens overleg met minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) over de huurprijzen. Met deze afspraak komen de sociale huurwoningen eerder vrij voor huurders die ze echt nodig hebben. Nu zijn er voor deze huizen vaak lange wachtlijsten, ook omdat er te veel mensen in wonen die te veel verdienen.
Verdiengrens
De huurders zouden uit hun woning moeten als ze meer dan 33.614 euro gaan verdienen en als huurders in hun gemeente meer dan twee jaar moeten wachten op een goedkope woning. Zij zouden dan naar een particulier huur- of koophuis door kunnen stromen. Als deze niet beschikbaar zijn, mogen de scheefwoners blijven zitten, maar dan moeten ze wel meer huur gaan betalen.
Doorstroomcontracten
D66 vergelijkt de doorstroomcontracten, die aanvullend zijn op het huurcontract of erin kunnen worden opgenomen, met de campuscontracten voor studenten. Daarin staat dat ze na hun studie studentenhuisvesting moeten verlaten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!