Kassa

D66 presenteert plan voor meer samenhang in onderwijssysteem

08-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kinderen school 1127
Meer aandacht voor sport, cultuur en muziek, een warme lunch voor elke leerling en gratis huiswerkbegeleiding en kinderopvang. Het zijn enkele van de voorstellen waarmee D66 het onderwijs voor alle schoolgaande kinderen wil verbeteren.
De regeringspartij wijst erop dat de prestaties van Nederlandse leerlingen al jaren teruglopen. "Leerlingen zijn steeds minder goed in rekenen en taal. Een kwart van de 15-jarigen is nu zelfs functioneel analfabeet! Daarom moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt", zegt Kamerlid Paul van Meenen.

'Ongelijkheid bestrijden'

Ongelijkheid tussen kinderen moet worden aangepakt, aldus D66. "Sommige kinderen gaan nu naar muziekles en worden door de ouders naar voetbal gebracht en ’s avonds voorgelezen. Andere kinderen krijgen die kansen niet." Op school moeten er meer mogelijkheden komen voor muziek en sport, of bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding.
Door kinderopvang publiek te bekostigen, moet het voor iedereen toegankelijk worden."Zo worden alle kinderen bereikt, groeien ze samen op en leren ze van elkaar. En zo wordt het toegankelijk voor alle ouders", zo valt te lezen in het plan van de partij.
Er hangt nog geen prijskaartje aan de plannen. De kosten worden later dit jaar doorgerekend, als het verkiezingsprogramma wordt opgesteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!