Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66 op de bres voor melkkoeien

02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hollandse-koeien.jpg
Het is de hoogste tijd dat er regels komen die het welzijn van miljoenen melkkoeien verbeteren, vindt Gerard Schouw, Tweede Kamerlid voor D66. Schouw gaat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) maandag, wanneer de Kamer spreekt over dierenwelzijn, vragen haast te maken met Europese regels hiervoor.
Het Kamerlid haakt aan bij acties van de World Society for the Protection of Animals (WSPA), World Farming en ijsfabrikant Ben & Jerry's, die eerder de straat op gingen om het welzijn van de melkkoeien te verbeteren. ,,Dijksma zei eerder dat ze de actie steunde, maar ze heeft sindsdien niets meer gedaan. Nu is het aan de politiek om keuzes te maken'', aldus Schouw. ,,Het gaat om gezondheid, goede stallen, gezond voedsel en de ruimte voor natuurlijk gedrag van koeien. De staatssecretaris treuzelt, maar D66 wil zo snel mogelijk een plan van aanpak zien. Wie A zegt, moet ook B zeggen.''
ANP

Meer over:

melk, melkkoe, d66, koe, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!