Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66: Laat huurder zelf subsidieaanvraag voor energiebesparende maatregelen doen

08-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1180 keer bekeken
  •  
Isolatie 1127

Het moet voor particuliere huurders mogelijk worden om zelf subsidie aan te vragen voor woningisolatie en de huurbaas te dwingen om de isolatiewerkzaamheden uit te voeren, vindt D66. De verhuurder mag wel met een alternatief komen of met "zwaarwegende redenen" om de isolatieplannen niet uit te voeren. Het D66-voorstel wordt gesteund door de rest van de coalitie.

Het is de partij een doorn in het oog dat de subsidiepot bedoeld voor isolatie van woningen amper wordt gebruikt. Van de 152 miljoen euro uit de pot van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen is nog maar 400.000 euro aangewend, aldus Kamerlid Faissal Boulakjar (D66). 

Particulieren moeten zelf een aanvraag kunnen doen voor een subsidie

Hij wil dan ook dat particuliere huurders zelf een aanvraag kunnen doen voor subsidie. Als de verhuurder binnen zes weken niet met een ander idee komt, wordt de subsidie toegekend en moeten de plannen die de huurder heeft voorgesteld worden uitgevoerd door de verhuurder.

Subsidie bedoeld voor specifieke maatregelen

De subsidie is bedoeld voor isolatie, onderhoud, andere vormen van energiebesparing en energieadvies. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moeten minstens twee maatregelen worden genomen. Het gaat om maximaal 6000 euro subsidie per woning. 

De subsidie is niet bedoeld voor bijvoorbeeld nieuwbouw of uitbreiding van een woning, zoals een uitbouw. ANP

Kassa schreef eerder over dit onderwerp:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Wilbert1970
Wilbert197013 nov. 2022 - 8:02

Als de particulierder huurder geen subsidie aanvraagd , blijven ze de vollemep betalen. En de Particuliere verhuurders zitten te lachen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!