Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66: extraatje moet meteen naar ambtenaren

28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tweede-Kamer_06.jpg
Ambtenaren moeten meteen het extraatje van 0,8 procent krijgen waar ze recht op hebben na de versobering van hun pensioenregeling die eerder is afgesproken. Minister Stef Blok (Rijksdienst) wil het geld betrekken bij de onderhandelingen over een nieuwe cao, maar volgens D66 moet het Rijk het geld nu beschikbaar stellen.
Koopkracht
,,Dat is goed voor de koopkracht en dus voor de economie'', zegt Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg. Hij wijst erop dat het voor een modale ambtenaar al snel om zo'n 250 euro per jaar gaat.
Ambtenarenbonden
Ook de ambtenarenbonden willen dat het Rijk over de brug komt voor ze verder praten over een nieuwe cao.
Loonsverhoging
Blok liet vrijdag weten dat er weer geld is voor een loonsverhoging voor ambtenaren, nadat ze jaren op de nullijn hebben gezeten. Hij wil de loonruimte van 0,8 procent betrekken in het overleg hierover met de bonden. Hoeveel er in totaal beschikbaar is om de salarissen van ambtenaren op te trekken, wilde de minister niet zeggen. Hij heeft de bonden uitgenodigd om aan tafel te komen, maar die hebben dat nog niet toegezegd. Blok wil een cao afsluiten voor twee jaar.
Cao-overleg
Van Weyenberg noemt de voorwaarde van het Rijk om pas over de 0,8 procent salarisstijging te praten tijdens het cao-overleg ,,een rare koppeling''. ,,Het geld is van de werknemers, die hebben er recht op. Dus geef het terug.'' ANP

Meer over:

pensioen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!