Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D66 bezorgd om meelezen WhatsApp

10-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
whatsapp_05.jpg
Leest de politie mee met berichten die via Whatsapp worden verzonden? D66-Tweede Kamerlid Gerard Schouw wil het weten van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. ,,Gebeurt dat incidenteel? Of kijkt de overheid inmiddels standaard mee met elke Nederlander?'', vraagt Schouw zich woensdag af. Hij wil ook weten wie de beslissing neemt om Whatsapp 'af te luisteren'.
Inval
Het Kamerlid maakt zich zorgen, omdat de politie een inval zou hebben gedaan bij een Limburgse man. Die had het woord bom in een Whatsapp-bericht gebruikt, dat hij aan zijn vader stuurde. Het bleek vals alarm, aldus Schouw. ,,Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe de rechten van de staat boven de rechten van de burger komen te staan'', zegt hij.
Vier gewapende agenten voor de deur
Volgens Schouw zeggen mensen rond privacy-kwesties vaak: ik heb niets te verbergen. ,,Waar ze dan geen rekening mee houden is dat er door een misinterpretatie ineens vier gewapende politieagenten voor de deur kunnen staan'', constateert de D66'er.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!