Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

D-reizen neemt 81 Globe-reisbureaus over

02-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
d-reizen.jpg
Reisbureauketen D-reizen neemt per direct 81 Globe-reisbureaus over van de curatoren van de vorige week failliet verklaarde Oad Groep. Dat maakte D-reizen woensdag bekend.
250 arbeidsplaatsen behouden
Volgens het bedrijf blijven hierdoor circa 250 arbeidsplaatsen behouden. De curatoren van Oad lieten eerder weten dat er ten tijde van het faillissement in totaal ongeveer 800 mensen werkten bij ruim 140 Globe-winkels in Nederland.
D-reizen
De overgenomen reisbureaus gaan verder onder de naam D-reizen, waarmee het aantal D-reizen Vakantiewinkels op 270 totaal komt. ,,Hiermee wordt een landelijke dekking gerealiseerd'', stelt het reisbedrijf in een verklaring. De uitbreiding heeft geen gevolgen voor de bestaande winkels van D-reizen.
Vierde overgenomen onderdeel van Oad
Het is het vierde onderdeel van Oad dat wordt overgenomen. Afgelopen dagen werd al gemeld dat het Oad Busbedrijf, SRC-Cultuurvakanties en Oad Business Travel een doorstart maken onder een nieuwe eigenaar. Daardoor was al voor zo'n 300 mensen de baan zeker gesteld.
Vorige week woensdag werd Oad, met in totaal 1750 werknemers, failliet verklaard. De reisorganisatie had al enige tijd financiële problemen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!