Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CZ wil 15 ziekenhuizen sluiten

11-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_34.jpg
Zonder veel problemen kunnen in Nederland 15 ziekenhuizen dicht. Vooral in grote steden zijn er te veel ziekenhuizen. Dat zei Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ dinsdagavond in het NCRV-programma Altijd Wat. Ziekenhuizen zijn verantwoordelijk voor ruim een kwart van de alsmaar stijgende kosten in de zorg. Van der Meeren denkt dat niemand er slechter van wordt als er bijvoorbeeld in Amsterdam een ziekenhuis sluit. ,,Er ontstaan geen wachtlijsten." Hij ziet nogal wat onnodige medische ingrepen en behandelingen.
'Dappere taal'
In een reactie zegt Marcel Levi, topman van het AMC in Amsterdam, dat hij het ,,dappere taal vindt'', maar hij is het in principe wel met Van der Meeren eens. Levi nodigt de CZ-topman uit om de daad bij het woord te voegen en geen contracten met bepaalde ziekenhuizen meer te sluiten. CZ is met 3,4 miljoen verzekerden de derde zorgverzekeraar van het land.
Ontstemd
Hans Wiegel, oud-voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zei in september vorig jaar ook dat Nederland best toe zou kunnen met minder ziekenhuizen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen reageerde toen ontstemd. Ze noemde Wiegels woorden toen voorbarig en niet beargumenteerd.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!