Kassa

Cyberwereld met Simone Weimans

28-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
gadgets360210.jpg
Collega Simone Weimans houdt voor DeGids.FM de cyberwereld in de gaten. Welke digitale ontwikkelingen gaan ons leven beïnvloeden; zonder welk elektronisch snufje houdt ons leven op. Welke gadget is zowel broodnodig als overbodig. Maar Simone is ook geïnteresseerd in mensen. En dan vooral in hun digitale omgeving. Ze verkende er dit seizoen vele....
De webwereld van Teun van de Keuken
Beroep:                      Journalist/ presentator
Twittervolgers:           3700+
Aantal uren online:     Vrijwel altijd
Internetverslaafd?      Ja
7000 tweets
Een half jaar twittert Van de Keuken nu en hij heeft al ruim zeven duizend tweets geschreven. Vooral wanneer in z'n kantoor de muren op hem afkomen of wanneer hij zin heeft om te lachen gebruikt hij de microblog. Zijn programma Keuringsdienst van Waarde zoemt in op de verhalen achter voeding en hij bekijkt dan ook veel websites over voedsel. Bijvoorbeeld Distrifood, een site voor de supermarktbranche en Oneworld, de site zich vooral richt op de economische  en maatschappelijke aspecten van de wereldwijde voedingsindustrie.
Apps
Om bij de Keuringsdienst te werken, is het een vereiste dat je een lekkerbek bent, zegt Van de Keuken. Het team gaat vaak op reis en dan neemt hij zijn iPad mee met daarop de Michelin Guide app. Zo kan hij vrijwel overal een acceptabel restaurant vinden. Zelf koken doet hij ook graag en eten weggooien liever niet. Via BBC Food kun je ingrediënten die nog in de koelkast liggen intikken en dan verschijnt direct een lijst met recepten. De iPad-app Wikihood zoekt overal ter wereld interessante bezienswaardigen in de buurt. Het begrip 'interessant' moet trouwens breed worden aldus van de Keuken, maar het blijft een handige app vindt hij.
Over de app Flipboard voor de iPad is heel enthousiast. De app maakt van alle informatie op je eigen Twitter en Facebook pagina's een persoonlijk multimedia magazine.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!