Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cyberaanvallen vaak via Nederlandse netwerken

08-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
computer_geheim_04.jpg
Criminelen gebruiken steeds vaker netwerken in Nederland om cyberaanvallen te plegen. Dat concludeert Symantec Corporation, een wereldwijd bedrijf dat informatie van particulieren, bedrijven en overheden beschermt. Symantec presenteerde dinsdag het wereldwijde jaarlijkse dreigingsrapport over cybercrime.
Goede infastructuur
Nederland stijgt van plek 7 naar plek 4 als het gaat om landen waar vanuit cyberaanvallen worden gepleegd. In deze top 10 zijn alleen Nederland en Rusland relatief sterk gestegen, stelt Symantec vast. Nederland heeft een goede infrastructuur voor internet.
Phishing is een van de vormen die Nederland treft. Slachtoffers worden hierbij naar een valse (bank)website gelokt om ze daar te laten inloggen met hun bank- of creditcardgegevens. Zo ontfutselen criminelen de toegang tot bankrekeningen en creditcards van die mensen, om op die manier geld van ze te stelen.
Detailhandel grootste doelwit
Als het gaat om malware, schadelijke software die wordt gebruikt om toegang tot een computer te krijgen, is de detailhandel in Nederland hier het grootste doelwit van. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!