Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Cursus voorkomt chronische paniekklachten'

17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoofdpijn_migraine_ziek_03.jpeg
Mensen die kampen met lichte tot matige paniekklachten, hebben baat bij een cursus die ontwikkeld is door GGNet, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De groepscursus kan mogelijk de ontwikkeling van een chronische stoornis voorkomen.
Psycholoog Peter Meulenbeek promoveerde onlangs aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar de effectiviteit van de cursus. De resultaten van die studie zijn maandag bekendgemaakt. De cursus telt acht bijeenkomsten onder deskundige begeleiding en is geschikt voor volwassenen van 18 tot 65 jaar.
Uit Meulenbeeks onderzoek blijkt dat de cursus paniekklachten helpt verminderen en dat de effecten ook op lange termijn aanhouden. Jaarlijks kampen circa 250.000 Nederlanders met een paniekstoornis, een aandoening die de kwaliteit van leven vermindert, de kans op andere psychische stoornissen vergroot en tot hoge kosten leidt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!