Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cursus voor 'nieuwe buitenlui' in Groningen

27-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3958016.jpg
Stedelingen die een huis met een flink stuk land kopen in de provincie Groningen, weten vaak niet goed hoe ze al die grond moeten onderhouden. Sommigen verkijken zich op de kosten of op de hoeveelheid werk die zo'n grote tuin nodig heeft. Anderen planten struiken of bomen die eigenlijk niet zo goed in het landschap passen.
Dat kan beter, dacht Landschapsvereniging Groningen. Die gaat daarom de cursus 'nieuwe buitenlui' organiseren. Projectleider Anja Verbers bevestigde zondag een bericht hierover in De Telegraaf.
Deelnemers aan de cursus leren hoe ze hun land het beste kunnen onderhouden. Ook krijgen ze te horen hoe ze de grond op een ecologisch en voor de omgeving verantwoorde manier kunnen inrichten.
Een ander doel van de cursus is om 'buitenmensen' met elkaar in contact te brengen. Zij kunnen elkaar dan helpen met het onderhouden van hun grond. Verbers: ,,In je eentje kun je het vaak niet aan. Zo'n grote lap grond is veel werk.''
Volgens de projectleider willen nieuwkomers op het Groningse platteland meestal heel graag bewust omgaan met hun land, maar weten ze vaak gewoon niet goed hoe dat moet.
De cursus vindt plaats in september. Hij is overigens ook toegankelijk voor bijvoorbeeld boeren die hebben besloten een deel van hun land niet meer voor landbouw te gebruiken.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!