Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cursus tegen depressie via internet en mobiel

12-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verdrietig_aan_telefoon_01.jpg
De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een cursus tegen depressie ontwikkeld die via een interactieve website en mobiele telefoonapplicatie wordt aangeboden. Een geautomatiseerde coach heeft contact met de patiënt via de website en telefoon. De cursus is ontwikkeld door de afdelingen Klinische Psychologie en Kunstmatige Intelligentie, zo is dinsdag bekendgemaakt.
De cursus is gebaseerd op een al bestaande gedragstherapie die het verband tussen activiteit en stemming gebruikt om depressieve klachten onder controle te krijgen. In totaal zijn er vijf blokken die via de website en software op een mobiele telefoon uitgevoerd worden. De deelnemers leren gedurende de cursus technieken om hun stemming en dagelijkse activiteiten in de gaten te houden en om de relatie tussen deze twee te zien. Daarna wordt het aantal plezierige activiteiten verhoogd. De geautomatiseerde coach geeft tips en feedback over de informatie die de deelnemer invult.
De cursus wordt overigens gehouden in combinatie met behandeling met contacturen. ,,Mensen kunnen niet alleen via internet de cursus volgen, ze hebben ook persoonlijke therapie ernaast.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!