Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Curatoren DSB kunnen leningen niet kwijt

03-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb_bank_scheringa_19.jpeg
De curatoren van DSB Bank hebben moeite de leningen van de failliete Noord-Hollandse bank te slijten aan andere partijen. Ze hebben daarom besloten de portefeuille vooralsnog zelf te beheren.
De curatoren noemen de huidige markt voor verkoop ,,moeilijk''. Ze gaan nu een beheersmaatschappij opzetten voor de circa 150.000 consumptieve kredieten en hypotheken, zo bevestigde hun woordvoerder maandag.
Doordat de verkoop zo moeizaam verloopt, moeten schuldeisers langer op hun geld wachten. Maar de opbrengst zal hoger zijn dan bij een snelle verkoop, zo stellen de curatoren.
De leningenportefeuille is het belangrijkste bezit van de bank. Een deel van de leningen is echter ook omstreden. Klanten klaagden over torenhoge schulden. DSB Bank verkocht op agressieve wijze koopsompolissen, waardoor de schulden opliepen.
Tot volgend voorjaar zijn zeker tweehonderd werknemers voor DSB werkzaam om lopende zaken en klachten af te handelen, verwachten de curatoren. Nu werken er nog ruim vierhonderd mensen.
DSB Bank ging in oktober vorig jaar failliet. De bank werd in de maanden ervoor geplaagd door negatieve berichtgeving over zijn praktijken. Nadat klanten massaal geld van hun rekeningen hadden gehaald, viel de bank om. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!