Kassa

Curator DSB wil compensatieregeling afronden

17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dsb-logo600x275.jpg
De curatoren van DSB Bank willen een grens stellen aan de periode waarin gedupeerden zich kunnen aanmelden voor de compensatieregeling die in 2011 werd overeengekomen. Zij hebben daarvoor een verzoek bij het hof in Amsterdam ingediend. Dat maakten de curatoren maandag bekend.
Aanmelden
Als de rechter het verzoek inwilligt, hebben klanten nog een jaar de tijd om zich aan te melden. Daarna kan geen aanspraak meer worden gemaakt op de regeling. Het verzoek van de curatoren wordt op 15 oktober behandeld door het Hof.
Compensatieregeling
Inmiddels zijn ruim 31.000 klanten, die een woekerpolis of ander product bij DSB hadden, akkoord gegaan met de compensatieregeling. In totaal is er al 118 miljoen euro aan compensatie uitgekeerd en er zijn nog verschillende dossiers in behandeling.
Binnenkort krijgen zo'n 345.000 klanten van DSB nog een brief thuisgestuurd, waarin zij over de kwestie worden geïnformeerd. Klanten die geen gebruik willen maken van de regeling en verder willen procederen voor compensatie, dienen hiervoor een verklaring in te dienen.
Faillissement afwikkelen
De curatoren willen met deze zogenoemde verbindingsverklaring het faillissement van DSB verder afwikkelen. De bank van oprichter Dirk Scheringa ging in oktober 2009 failliet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!