Kassa

Crisisregeling voor opname pensioenbeleggingen

  •  
07-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
255972.jpg
Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) komt bijna-gepensioneerden tegemoet die door de financiële crisis in de problemen komen, omdat hun opgebouwde pensioen via een beleggingsverzekering veel minder waard is geworden. Het gevaar dreigt dat zij voor de rest van hun leven de hoogte van hun pensioenuitkering moeten vastleggen op basis van lage beurskoersen als zij nu van hun oude dag willen genieten.
Op verzoek van Tweede Kamerlid Stef Blok van de VVD wil Donner tijdelijk toestaan dat een deel van de beleggingsverzekering maximaal vijf jaar later wordt opgenomen. Dan kan de uitkering opnieuw worden vastgesteld in de hoop dat de beurskoersen in de tussentijd hersteld zijn. De minister wil deze mogelijkheid alleen geven aan mensen die binnen vijf jaar, dus voor 1 januari 2014, met pensioen gaan.
Blok zei vrijdag blij te zijn met de toezegging, maar wees ook op de urgentie voor mensen die nu op het punt staan met pensioen te gaan. Hij hoopt dat de tijdelijke regeling op 1 april kan ingaan. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!