Kassa

Crisisoverleg over openen sportscholen en sauna's

27-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sportschool 1127
De crisiscommissie van het kabinet (MCCb) zal woensdag besluiten of sportscholen en sauna's eerder open kunnen dan nu is gepland. Het kabinet gaf eerder aan dat deze sectoren op 1 september weer open zouden kunnen, maar het wilde eerst het advies afwachten van het Outbreak Management Team (OMT). Sauna's en sportscholen willen zelf eerder open. 
Dinsdag stelden de experts van het OMT in een vertrouwelijk advies dat er nog te veel onduidelijk is over het besmettingsgevaar in sportscholen. Dat maakt het lastig om een concreet advies te geven aan het kabinet over heropening. Het is onduidelijk wat de meest betrokken bewindspersonen hiermee doen. Meestal volgt de MCCb inhoudelijk de adviezen. 

Extra maatregelen sportscholen

Eerder deze maand sprak brancheorganisatie NL Actief met minister Martin van Rijn (Sport) en stelde aanvullende maatregelen voor om de risico's te verminderen. Zo zouden er minder mensen en apparaten in de sportschool komen en kan er minder intensief worden gesport.
De komende twee woensdagen is er nog crisisberaad over het coronavirus. Daarna zal de MCCb zelf beslissen of het met de wekelijkse frequentie door wil gaan of niet.

Eventueel meer besmettingen

De afgelopen weken zijn steeds meer coronamaatregelen versoepeld. De afschaling gaat op 1 juni verder met onder meer de gedeeltelijke openstelling van de horeca, culturele instellingen en bioscopen. De middelbare scholen beginnen ook weer. Het kabinet noemde deze versoepeling eerder al spannend, omdat het openbare leven meer op gang komt. Pas na twee of drie weken zal er te zien zijn of dit leidt tot meer besmettingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

john-silvester
john-silvester27 mei 2020 - 14:30

Goed tegen stress en perfect voor ontspanning, gezondheid, geluksmomentjes... ga zo maar door. In de sauna vooral doen mensen aardig tegen elkaar, gewoon zoals het hoort. Men houdt er altijd al gepaste afstand en houdt rekening met elkaar. In sportscholen is het bijna altijd ieder voor zich. Groepslessen even niet, maar verder... Gooi open, zou ik zeggen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!