Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Crisismaatregelen tweede huis toch verlengd

18-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
huizen_geld_05.jpg
- vervangt het bericht ' Nieuw belastingplan is strop voor huiseigenaren'. De tijdelijke crisismaatregelen voor woningbezitters die met een tweede huis zitten dat zij niet verkocht krijgen, blijven ook volgend jaar van kracht. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vrijdag bekendgemaakt. De maatregel kost volgens de bewindsman 5 miljoen euro.
3 jaar
Een woningbezitter met dubbele woonlasten heeft nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, in plaats van de gebruikelijke 2 jaar. Daarnaast mogen mensen als zij na een periode van verhuur weer met een leeg tweede huis komen te zitten, de financieringskosten voor die woning weer aftrekken.
Verlengd
Beide maatregelen zouden per 1 januari komen te vervallen, maar worden volgens Weekers met een jaar verlengd. Aanleiding is de nog altijd moeilijke situatie op de huizenmarkt. ,,Ik zie dat de woningmarkt lichtjes aan het herstellen is'', zei Weekers. ,,Maar dat herstel is natuurlijk nog wel broos. Ik vind dat de mensen zekerheid moet worden geboden voor het komende jaar.''
VEH trok aan de bel
De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde vrijdag dat veel huizenbezitters door het wegvallen van de genoemde regelingen in grote problemen dreigden te komen. Per 1 januari zou een dikke streep worden gehaald door een aantal crisismaatregelen door de verruiming van het recht op dubbele hypotheekrenteaftrek niet te verlengen. „Maar daarvoor is het veel te vroeg”, waarschuwde Vereniging Eigen Huis (VEH) in een brandbrief aan staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) en minister Stef Blok (Wonen).
Weekers: al gepland
,,De VEH wordt op zijn wenken bediend'', zei Weekers. Hij voegde er evenwel aan toe dat hij de verlenging ook voor de oproep van de belangenvereniging al ,,in de pen'' had. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!