Kassa

Crisis leidt tot uitstel onderhoud auto's

14-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_66.jpg
Ruim een op de tien Nederlanders bespaart op het onderhoud van zijn auto vanwege de crisis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Telegraaf Media Groep (TMG), die ook het blad Autovisie uitgeeft.
Grote beurt
Bijna de helft van de autobezitters stelt onderhoudsbeurten uit. Zo wordt de grote beurt die eigenlijk bij 20.000 gereden kilometers moet worden gedaan, door een derde van hen pas uitgevoerd bij een kleine 32.000 kilometer. Ook op banden wordt beknibbeld. Een kwart van de auto-eigenaren vervangt de banden later dan nodig zou zijn.
Het representatieve onderzoek is gehouden onder een kleine 3000 respondenten, meldt TMG.
'Onderhoud beperken tot hoognodige'
De Bovag, de brancheorganisatie van garagehouders, zegt zich in het verhaal te herkennen. Aan het begin van de crisis werden weliswaar minder auto's verkocht, maar werd er niet bezuinigd op onderhoud, zegt een woordvoerder. Nu hebben de werkplaatsen steeds minder werk. ,,Mensen beperken het onderhoud tot het hoognodige."
De Bovag waarschuwt dat besparen op onderhoud tot gevaarlijke situaties kan leiden, bijvoorbeeld doordat de banden zijn afgesleten of de verlichting niet werkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!