Kassa

Criminelen storten zich op zorgfraude

07-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld 500 200 930x520
De georganiseerde misdaad richt zich steeds vaker op fraude met het persoonsgebonden budget (pgb). Criminelen richten speciaal voor dit doel zorgbureaus op. Dit schrijft de Volkskrant.

Veel geld

Volgens burgemeester van Breda Paul Depla hebben ,,criminelen ontdekt dat ze op lokaal niveau enorm veel geld kunnen verdienen. In het sociale domein hebben we zoveel potten met geld. Je ziet dat ze zich erop storten."

Meerdere gemeenten

Sinds zijn oprichting twee jaar geleden heeft het fraudeteam van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) 130 hulpverzoeken op het gebied van zorgfraude gekregen van gemeenten, schrijft de krant. ,,We zien vaak dat zo'n malafide bedrijf het in meerdere gemeenten probeert en dat de fraude samengaat met andere criminele activiteiten", zegt Pauline de la Court van de VNG.
Bron: de Volkskrant
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harryromijn
harryromijn7 mei 2018 - 12:41

Dan dus zorgen, dat die "zoveel potten met geld "enkel uitbetalen naar degenen, die die dienst naar juistheid kunnen en hebben verleend. NOOIT een dommere zet geweest dan die zorg te versplinteren over tig gemeenten, waar de kennis en kunde ver beneden de maat is. Een regio-bureau, die dit allemaal doet, met intensieve landelijke integratie, kan ik me nog voorstellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!