Kassa

Crematie op herhaling

07-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitvaart-begrafenis_02.jpg
Mensen die om wat voor reden dan ook het laatste afscheid van een dierbare hebben gemist, krijgen nu de kans om die plechtigheid over te doen. Crematoria Twente/Oost-Nederland organiseert zondag in het crematorium in Usselo bij Enschede een 'inhaalplechtigheid', zoals het crematorium het zelf omschrijft.
Verdriet
,,We horen heel vaak over het verdriet dat mensen kwelt die een afscheid hebben gemist. Soms door ziekte of ruzie in de familie, maar ook vanwege gevangenisstraf of een geheime relatie'', aldus directeur Peter Molema van Crematoria Twente met vestigingen in Usselo en Almelo.
Bijeenkomst
De bijeenkomst bestaat uit een algemene overdenking en bandoneonmuziek. Bij het traditionele kopje koffie met cake achteraf zijn medewerkers van het crematorium aanwezig. Als de overledene is gecremeerd bij Crematoria Twente is het mogelijk om te achterhalen wat er met de as is gebeurd. ,,Als de as bij ons is uitgestrooid kunnen we ons strooiveld laten zien. Als nabestaanden de as hebben meegenomen, kunnen we daar iets meer over vertellen'', aldus een woordvoerder van Crematoria Twente.
Iedereen welkom
Iedereen is welkom op de 'inhaalplechtigheid'. De zaal van het crematorium in Usselo heeft 300 plaatsen. Crematoria Twente had maandag nog geen idee hoeveel mensen zondag van de gelegenheid gebruik gaan maken. ANP

Meer over:

diginieuws, crematie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!