Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Creditcard nekt zwartspaarder

13-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
creditcard_11.jpg
De Belastingdienst heeft een nieuw wapen in de jacht op zwartspaarders: gegevens van creditcards. De fiscus analyseert de transactiegegevens van in Nederland gebruikte buitenlandse credit- en debitcards, om vervolgens vermoedelijk Nederlandse belastingontduikers aan de kaarten te koppelen, meldt De Telegraaf.
Koffertje
Volgens Dick Blommesteijn van de Belastingdienst rijden zwartspaarders tegenwoordig niet meer met een koffertje naar een bank in Zwitserland, België of Liechtenstein om geld op te nemen ,,Zij betalen vaak met een credit- of debitcard die gekoppeld is aan een buitenlandse bankrekening, of gebruiken die pas om geld op te nemen bij geldautomaten.''
Transactiegegevens
Die betalingen laten sporen na, zegt Blommesteijn. Aan de hand van onder andere frequentie en omvang van de betalingen komt de fiscus tot een groep potentiële zwartspaarders. De transactiegegevens van onschuldige burgers worden vernietigd.
ANP/ Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!