Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CPB: werkloosheid daalt pas licht in 2015

16-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkloosheid_13.jpg
De werkloosheid daalt pas volgend jaar licht van 650.000 naar 635.000 mensen. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde raming van het Centraal Planbureau (CPB) voor dit en volgend jaar.
Voorzichtig
Volgens de rekenmeesters reageert de werkgelegenheid vertraagd op het herstel van de economie. Bedrijven zijn voorzichtig met het aannemen van mensen.
Positiever
De Nederlandse economie herstelt voorzichtig. Volgens het CPB groeit de economie dit jaar met 0,75 procent. Voor volgend jaar wordt een vooruitgang met 1,25 procent verwacht. Het CPB houdt daarmee ondanks het tegenvallende eerste kwartaal vast aan de eerdere prognoses die voor de groei in 2014 en 2015 werden gedaan. Het planbureau is daarmee positiever dan bijvoorbeeld De Nederlandsche Bank, die voor dit jaar uitgaat van een groei van slechts 0,2 procent.
Export
Het begrotingstekort loopt dit jaar op tot 2,9 procent van het bruto binnenlands product, maar daalt volgend jaar naar 2,2 procent. De export van goederen trekt aan. Ook de consumptie neemt toe, wat betekent dat mensen meer geld gaan uitgeven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!