Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CPB: economie vangt klappen door coronacrisis

26 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Geld rekenmachine 930 x 520
Door de coronamaatregelen krijgt de Nederlandse economie een harde dreun. Zo lijken een economische terugval en een oplopende werkloosheid onvermijdelijk, ondanks de ongekende steunmaatregelen van de overheid voor bedrijven, meldt het Centraal Planbureau (CPB).

Vier scenario's

Het CPB heeft vier uiteenlopende scenario's doorgerekend. Ook in het beste geval, waarin de beperkende maatregelen al na drie maanden worden opgeheven, zal dit jaar de economie krimpen. De neergang kan dan beperkt blijven tot 1,2 procent, gevolgd door een groei van 3,8 procent in 2021. Wanneer de beperkingen een half jaar of langer duren, zullen de gevolgen mogelijk ingrijpender zijn. De berekeningen van het CPB laten in dat geval een economische neergang zien die de crisis van 2008 en 2009 overtreft, met dit jaar krimpcijfers van 5 tot boven de 7 procent. Het is dan maar de vraag of al in 2021 herstel optreedt. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!