Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CPB: aantal pensioenfondsen moet korten in 2021

03-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
geld euros pensioen sparen
In 2021 ontkomen sommige pensioenfondsen niet aan kortingen. Die voorspelling heeft het Centraal Planburau (CPB) naar buiten gebracht. Welke dat zullen zijn is nu nog niet duidelijk.
De denktank wijst in een nieuwe raming op afspraken uit het pensioenakkoord. Hierin staat dat pensioenfondsen voor 2021 aan de Minimaal Vereist Eigen Vermogen-grens (MVEV) van 100 procent moeten voldoen. Een aantal fondsen gaat dit niet redden, aldus het CPB. "Een kwart van de fondsen in de marktsector zal naar verwachting een korting van ongeveer 0,8 procent moeten doorvoeren", voorspelt het CPB.

Recente daling niet meegenomen

Pensioenfondsen profiteerden onlangs van een lichte rentestijging en gunstige ontwikkeling van de beurskoersen. Het CPB heeft in zijn voorspelling nog geen rekening gehouden met de stevige koersdalingen van vorige week op de aandelenmarkten.

Corona

Angst voor de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus zette wereldwijd de beurskoersen zwaar onder druk. Maar volgens het CPB is het nog te vroeg om de prognoses daarop aan te passen. De situatie eind dit jaar bepaalt pas welke fondsen moeten korten en met hoeveel precies. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!