Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coulance na problemen belastingsite

01-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_belastingdienst_12.jpg
Door drukte werkt de site van de Belastingdienst maandagavond niet naar behoren. Mensen die daardoor hun aangifte niet voor de deadline van 1 april kunnen doen, mogen rekenen op coulance. Dat liet een woordvoerster van het ministerie van Financiën maandagavond weten.
Deadline
De deadline is vanwege de storing twee dagen opgerekt; de aangiften die dinsdag of woensdag binnenkomen, worden behandeld alsof ze op tijd waren.
Problemen
Maandagavond was het laatste moment waarop mensen aangifte voor 2013 konden doen. Of de drukte die daardoor ontstond het enige probleem is op de site is niet duidelijk. Ook is niet bekend wanneer de site weer goed zal draaien. Voorlopig ligt de website niet plat, maar werkt hij erg wisselvallig. De ene keer is hij traag, de andere keer draait hij wel goed. Soms laadt de site helemaal niet. ,,Dat is hartstikke vervelend voor de mensen die aangifte willen doen'', aldus de woordvoerster.
Social media
Via Twitter laat de Belastingdienst weten dat mensen het ,,straks nog een keer'' kunnen proberen. Of datzelfde sociale medium laten tientallen mensen blijken dat zij last hebben van de problemen. Anderen kunnen het niet nalaten er een vaak sarcastisch geintje van te maken. ,,Wiebes zat jankend aan de keukentafel met 'n omgekeerde schoenendoos op zoek naar dat ene ontbrekende bonnetje'', grapt iemand over de verantwoordelijke staatssecretaris.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!