Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coronavirus kan niet verspreid worden via voedsel

12-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
markt eten 1127
De European Food Safety Authority (ESFA) concludeert na onderzoek dat er geen bewijs is van overdracht van het coronavirus via voeding.
De ESFA houdt de situatie rondom het virus nauwlettend in de gaten. Ook wetenschappers en overheden houden zich ermee bezig en onderzoeken ook mogelijke overdracht van het virus via voedingsmiddelen.
Ondanks dat het virus hoogstwaarschijnlijk van een exotisch dier in China is verspreid. Doordat op markten veel verschillende diersoorten levend bij elkaar worden gebracht, wordt het makkelijker voor virussen om van een diersoort naar een ander over te springen. Dit kan dan vervolgens ook van dier naar mens overgaan. Echter, het RIVM gaat er vanuit dat er in Nederland geen verspreiding kan plaatsvinden van dier op mens, ook niet via het voedsel dat wordt gegeven. Coronavirussen hebben namelijk een dier of mens nodig om 'in leven te blijven' en te groeien. Dat kan niet via (ander) voedsel.
Bron: Vakmedianet, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!