Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Coronavaccin Janssen voorlopig niet in gebruik in Nederland

14-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
coronavaccin injectienaald vaccineren 1127
Het nieuwe coronavaccin van fabrikant Janssen wordt nog niet ingezet. Dat heeft Hugo de Jonge bekendgemaakt. De zorgminister wil eerst meer weten over mogelijke ernstige bijwerkingen van dit vaccin die in de VS zijn gemeld. Aan het begin van deze week ontving Nederland de eerste bijna 80.000 doses van Janssen.
De Jonge maakte dit wereldkundig na een advies van het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson zelf om het coronavaccin nog niet te gebruiken. De minister wacht nu nader onderzoek van de Europese toezichthouder EMA af. De EMA verwacht in de loop van volgende week met een oordeel te komen.

Enkele ernstige bijwerkingen in VS gemeld

Aanleiding voor het onderzoek zijn meldingen uit de Verenigde Staten over mogelijk ernstige bijwerkingen. Het gaat om bloedstolsels in de hersenen in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes. In de VS hebben al bijna 7 miljoen mensen een Janssen-prik gekregen. Zeker zes mensen kregen last van de zeldzame trombose, waaraan één vrouw overleed. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!