Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Coronatestlocaties soms een flink eind rijden

31 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona virus pathogeen 1127
De bereikbaarheid van coronatestlocaties in landelijke gebieden is een probleem, meldt NRC na eigen analyse. In West-Brabant en Groningen moeten ruim 140.000 mensen meer dan een half uur rijden voor een GGD-testlocatie. Groningen heeft betrekkelijk weinig besmettingen.
In West-Brabant is er alleen teststraat in Breda, maar het contract voor de locatie loopt in september af. Dan moeten er drie nieuwe testlocaties komen in Roosendaal, Etten-Leur en Raamsdonkveer. Volgens een woordvoerder van GGD West-Brabant moet er dan een goede spreiding zijn over de hele regio. Tot die tijd moeten mensen met klachten uit de regio Bergen op Zoom ruim een half uur rijden om zich te laten testen.

Landelijk webportaal

Op korte termijn zal er een landelijk webportaal worden opgezet, waar iedereen een coronatest kan aanvragen en later de uitslag kan opvragen. Het portaal, waar je met je DigiD inlogt, moet voor een snellere afhandeling van de testen zorgen, melden vertegenwoordigers van regionale GGD's. Het streven is om medio augustus het portaal te lanceren. Wanneer iemand positief wordt getest, krijg je waarschijnlijk nog wel een telefoontje van je eigen GGD. Daarna volgt er een bron- en contactonderzoek. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

elmarojo
elmarojo1 aug 2020 - 8:23

Mensen, niet laten testen!!!!! Zijn uit op een 2e golf

kama
kama31 jul 2020 - 11:46

In veel meer streken is de aanrijdtijd meer dan een half uur, bijvoorbeeld de West-Veluwe.