Kassa

Coronareisbewijs verloopt zonder boosterprik

21-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2016 keer bekeken
  •  
coronacheckapp 1127

Zonder boosterprik verloopt het Europese coronareisbewijs na negen maanden. De beperkte geldigheidsduur geldt vanaf 1 februari, laat de Europese Commissie weten.

Op een vaccinatie moet na een halfjaar in principe een booster volgen. De EU-lidstaten krijgen daarbovenop drie maanden om iedereen een herhalingsprik te kunnen geven. De nieuwe regels voor het digitaal coronacertificaat (dcc) gaan ook niet in op 10 januari, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar op 1 februari. Laat gestarte landen als Nederland hebben zo wat meer tijd voor de boostercampagne.

Gegevens opnieuw ophalen

Aantonen dat je een extra booster hebt gehad kan met de Coronacheck-app. Vaccinaties worden niet automatisch opgehaald, meldt het ministerie van VWS. Daarom moet je na elke prik je vaccinatiegegevens opnieuw ophalen door in te loggen met DigiD, ook dus na een boosterprik.

Nu de entree van de omikronvariant de zorgen over de oplevende epidemie nog vergroot, hebben meerdere EU-landen hun reisregels aangescherpt. Nederland hoopt dat zij die weer durven te laten vieren als straks reizigers voor het behouden van hun coronacertificaat een oppepprik moeten halen.

Bron: ANP/VWS

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

rinuszwam
rinuszwam23 dec. 2021 - 11:48

Hoe komen wij aan de Booster Prik ?? Wij verblijven in een klein dorp in Spanje tot 31 Maart 2022 ! Vraag hoe komen wij aan de Booster Prik ??

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe24 dec. 2021 - 9:37

Hallo, zie de info van de Rijksoverheid https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/vaccineren-in-spanje

praat mee
praat mee22 dec. 2021 - 11:08

Heel goed van de overheid. Alle valse corona bewijzen zijn na 1 feb dus ongeldig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!