Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

CoronaMelder telt 1 miljoen gebruikers

25 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
coronamelder logo 1127
De CoronaMelder is inmiddels door iets meer dan een miljoen mensen gedownload. Sinds maandag heeft de nieuwe app 1.000.848 gebruikers, laat het ministerie van Volksgezondheid weten.
De app werkt via bluetooth en is beschikbaar in de Play Store van Android en de App Store voor iPhones. Als iemand positief test op het coronavirus, moet de app mensen waarschuwen die in de veertien dagen daarvoor 15 minuten of langer bij hem of haar in de buurt zijn geweest. De app ondersteunt daarmee het bron- en contactonderzoek van de GGD.

1 september landelijk

De app wordt sinds ruim een week getest door de gezondheidsdiensten in de regio's Twente, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid. Het kabinet hoopt dat de app op 1 september landelijk kan gaan werken. Voor die dag moet de Tweede Kamer instemmen met een spoedwet, maar het is de vraag of dat gaat lukken. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!