Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CoronaMelder steeds minder in gebruik en daardoor minder effectief

16-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
coronamelder logo 1127

De CoronaMelder-app wordt veel minder gebruikt dan in het begin van 2021. Tijdens de periode van de lockdown en de avondklok waarschuwden mensen met een positieve testuitslag anderen twee keer zo vaak dan nu het geval is. Dat meldt NU.nl na een eigen analyse. Dat mensen de app nu minder gebruiken gaat ten koste van de effectiviteit.

Het aantal mensen dat de CoronaMelder-app gebruikt is na opheffing van lockdown en avondklok met een half miljoen gedaald. In mei telde de app 2,9 miljoen gebruikers. Dat zijn er nu 2,4 miljoen.

Effectiviteit CoronaMelder

Ook het waarschuwen van anderen gebeurt steeds minder vaak dan begin dit jaar. Van januari tot en met mei waarschuwde 12 procent van de mensen na een positieve coronatest anderen via de app. Toen zat Nederland nog in lockdown. Dit percentage is nadien gezakt tot gemiddeld minder dan 6,5 procent. Dat is volgens Wolfgang Ebbers laag. Hij doet in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid onderzoek naar de effectiviteit van de CoronaMelder.

Bron: NU.nl

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!